Oppskrifter

En god frokost, rik på proteiner og gode karbohydrater bidrar til å holde blodsukkeret i balanse og forbrenningen på et bra nivå gjennom hele dagen.

En velbalansert frokost er viktig for å få en god start på dagen. Drikk kaffe eller te, og velg heller en frukt i stedet for å drikke juice som ofte har for høyt sukkerinnhold.

 

Det finnes flere gode frokostalternativer som du kan velge mellom når du spiser noen av våre måltider til lunsj eller middag. Du kan velge å spise den samme frokosten hver dag hvis du finner en favoritt. Havregryn, müsli uten tilsatt sukker og varianter av usøtet fullkornbrød går bra. Unngå gjerne produkter som er raffinerte slik som vanlig hvitt brød, de fleste frokostblandinger, syltetøy og marmelade, for å unngå energikikk med fare for å bli sulten for fort igjen.

Mange velger å spise våre måltider på hverdagene for å kunne velge litt mer fritt i løpet av helgen.

Det betyr ikke at du trenger å spise usunt i helgene. Her finner du en rekke av våre favorittoppskrifter som fungerer utmerket som et supplement til Foodboxen.

For å holde blodsukkerkurven og forbrenningen på et bra nivå krever det at man spiser regelmessig.

Det bør ikke gå mer enn tre til fire timer mellom måltidene. Med et bra mellommåltid vil du holde energi din og konsentrasjon på et høyt nivå gjennom hele dagen. Å spise et eller to mellommåltid mellom hovedmåltidene er en suksessfaktor.

Her finner du noen gode matbiter som passer for deg på jobben, hjemme eller på skolen.
Hvis du trener eller har en jobb hvor du beveger deg mye, er det ekstra viktig å ha et godt mellommåltid. Da kan du enkelt utvide alternativene med snacks som inneholder litt mer karbohydrater enn de forslagene du finner her. Legg til en ekstra frukt eller ei grov brødskive.